21.4 C
Budapest
2021. szeptember 24. péntek

Defekt miatt történhetett tragédia az M7-esen

Horvátországban nyaraló magyar turistákat hozott haza az a busz, amelyik balesetet szenvedett az M7-esen vasárnap hajnalban. A nyolc halálos áldozat között volt a sofőr is, aki nem tudni, miért tért le az útról és csapódott a felüljáró pillérének.

busz M7-esen

MTI/Vasvári Tamás

A magyar rendszámú buszt hajnali 4 óra 55 perckor érte baleset az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében: a jármű átszakította a szalagkorlátot és az autópálya-felüljáró hídpillérének ütközött.

Nem a sofőr volt a hibás. Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt – nyilatkozta a Blikknek az egyik utas. Elmondta, hogy a baleset után percek teltek el úgy, hogy egy autó sem állt meg. Teljes sötétség volt, a busz a jobb oldalán feküdt. A padlón folyt az üzemanyag.

Aztán az egyik lány kirúgta a busz hátsó ablakát, és aki tudott, menekülni próbált.

A nő elmondása szerint, miután az utasok lemásztak egymásról, a hátsó ablakon át botorkált ki a buszból. Közben látott egy idős házaspárt, akik jajgatva kértek segítséget, mert mindketten beszorultak az ülések közé, ahonnan nem lehetett kiszabadítani őket. Sajnos volt, aki rájuk lépett menekülés közben.

(MTI)

The post Defekt miatt történhetett tragédia az M7-esen first appeared on nlc.

Friss Hírek