21.4 C
Budapest
2021. szeptember 24. péntek

Nagyüzemben gyártották a hamis EU-s útlevelet

Kárpátalján a Megyei Rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 36 éves perecsenyi lakost. Azzal gyanúsítják, hogy közokiratokat  hamisított és embereket csempészett át az ukrán határon – írja a Kárpátinfo.

A rendőrök szerint az Ungváron, kommandósok által elfogott férfi szervezte azt a csoportot, amelynek tagjai külföldi állampolgárok illegális szállításában vesznek részt.

A hamis okmányokhoz a férfi és társai lézergravírozót használtak. A külföldiek 5800 dollárt fizettek azért, hogy elkészítsék nekik az EU dokumentumait, segítsék őket abban, hogy a határ átlépésekor elkerüljék a hivatalos ellenőrző pontokat. A hamis uniós útlevélért 1800 eurót kértek.

A szervezőnél és cinkosainál tartott házkutatásoknál tárgyi bizonyítékokat, elektronikus adathordozókat, laptopokat, kétes eredetű igazolványokat és egy autót foglaltak le. A perecsenyi lakost előzetes letartóztatásba helyezték. Ellene csoportosan elkövetett közokirat-hamisítás és embercsempészet miatt indítottak eljárást. A nyomozás folytatódik.

The post Nagyüzemben gyártották a hamis EU-s útlevelet first appeared on 24.hu.

Friss Hírek